• Home
  • Ciorbe
  • Supa crema de broccoli cu branza cu mucegai si pere caramelizate

Supa crema de broccoli cu branza cu mucegai si pere caramelizate

supa crema de broccoli

Ingrediente

Pentru 3 portii: 2 buchete mari de broccoli aproximativ 1,5 kg
800 ml supa pui sau legume
200 gr de branza cu mucegai faramitata
2 pere tari (dar COAPTE)
50 gr de unt
100 gr de migdale prajite
100 gr zahar tos

Mod de preparare

  1. Se taie broccoli bucatele, dar nu se arunca tulpinile, se curata zonele mari de pe tulpina si se toaca mare miezul acestora.
  2. Se da supa de baza in clocot, intr-o cratita mijlocie. Se adauga broccoli si se acopera cratita. Se fierbe totul 3-4 min, pana cand broccoli devine fraged, dar isi pastreaza culoarea verde vibranta. Se mixeaza compozitia intr-un blender in doua transe, pana ce devine fina, adaugand treptat jumatate din branza cu mucegai. Se transfera supa inapoi in cratita. Se gusta si se mai asezoneaza daca mai e cazul, apoi se reincalzeste chiar inainte de a se servi.
  3. Se curata de coaja perele si se taie jumatati, pe lungime. Se curata de cotor. Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga jumatatile de pere, cu partea taiata in jos. Se stropesc cu untul din tigaie pe masura ce se gatesc. Se calesc pe o parte intre 1-2 min pana ce marginile devin aurite apoi se intorc si se lasa sa se rumeneasca. Dupa alte 1-2 min se scot pe o farfurie si se asteapta ca untul in exces sa se scurga.
  4. Se toarna in boluri calde si se aseaza o jumatate de para in mijloc. Se presara deasupra restul de branza faramitata si migdalele.

Pofta Buna!

sursa: Chefi la Cutite

Bucatar Priceput

Fac totul din pasiune. Posibil sa mai gresesc, sau sa nu fiu pe placul vostru, pentru acest lucru imi cer iertare in avans. Pofta buna!PS Daca ai gatit ceva bun si vrei sa impartasesti acel bun cu noi nu ezita sa-mi trimiti reteta + poze la adresa: contact@bucataraspriceput.ro. Toti laurii vor fi ai tai :)

Add Your Comment

}