Somon dijon la cuptor

Somon dijon la cuptor

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 1/4 cană de unt topit
  • 3 linguri de muștar dijon
  • 1/2 lingură de miere
  • 1/4 cană de pesmet uscat
  • 1/4 nuci pecan tocate mărunt
  • 4 lingurițe de pătrunjel proaspăt tocat
  • 4 fileuri de somon
  • 1 lămâie pentru garnitură
  • sare și piper după gust

Preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius. Într-un bol, amestecați untul topit, muștarul dijon și mierea. Într-un alt bol, amestecați pesmetul uscat, nucile pecan și pătrunjelul.
Ungeți bucățile de somon cu mixtura de miere cu muștar și treceți-le apoi prin pesmetul uscat.
Gătiți somonul timp de 12-15 minute în cuptorul preîncălzit, sau până se desprinde ușor carnea de pe furculiță. Asezonați cu sare și piper și ornați cu felii de lămâie.

Pofta buna!

somon-dijon-la-cuptor

 

Bucatar Priceput

Fac totul din pasiune. Posibil sa mai gresesc, sau sa nu fiu pe placul vostru, pentru acest lucru imi cer iertare in avans. Pofta buna!PS Daca ai gatit ceva bun si vrei sa impartasesti acel bun cu noi nu ezita sa-mi trimiti reteta + poze la adresa: contact@bucataraspriceput.ro. Toti laurii vor fi ai tai :)

Add Your Comment

}