Cod cu portocale si piure de mazare cu menta

Salut,

Acum 2 zile ma uita la Chef la cutite si mi-a placut la nebunie o reteta super simpla: Cod cu portocale si piure de mazare cu menat. Sper sa va placa si voua.

Ingrediente

800 gr file de cod ; 2 lingurite ghimbir ras
300 ml suc de portocale
4 linguri suc de lamaie
1 cartof alb
2 linguri mustar Dijon
2 portocale
5 cepe verzi
3 linguri ulei masline
20 gr sare
20 gr piper
500 gr mazare congelata
30 gr menta
50 gr unt

cod cu portocale
Mod de preparare

Se spala codul si se usuca cu un prosop de hartie.

Se pune intr-o tigaie, putin ulei de masline la incins si se aromatizeaza cu ghimbirul ras.

Se adauga apoi ceapa tocata in rondele, iar peste 2 minute, sucul de portocala, mustarul Djon si sucul de lamaie, dar si felii intregi de portocala.

Cand se intrepatrund toate gusturile din sos, se adauga fileul de cod si se lasa sa se prepare, acoperind vasul cu capac, timp de 7-8 minute.

Pentru piureul de mazare, se pune cartoful curatat si tocat in cuburi, la fiert, in apa clocotita cu putina sare, iar cand acesta se patrunde, se adauga mazarea si se lasa sa fiarba 5 minute, dupa care se adauga menta.

Se mai lasa un minut pe foc, se scurg bine toate ingredientele si se paseaza, adaugand si untul.

Se asezoneaza gustul cu piper si se omogenizeaza, diluandu-l daca mai este nevoie cu putina zeama in care au fiert legumele.

Pofta buna!

Bucatar Priceput

Fac totul din pasiune. Posibil sa mai gresesc, sau sa nu fiu pe placul vostru, pentru acest lucru imi cer iertare in avans. Pofta buna!PS Daca ai gatit ceva bun si vrei sa impartasesti acel bun cu noi nu ezita sa-mi trimiti reteta + poze la adresa: contact@bucataraspriceput.ro. Toti laurii vor fi ai tai :)

Add Your Comment

}