Ciorba de linte cu marar

Ciorba de linte cu marar

Ingrediente:

– 1 lingurita boia de ardei dulce;

– cimbru;

– 400 gr linte;

– 100 gr morcovi;

– 100 gr rosii in bulion;

– 100 gr telina;

– 20 gr usturoi;

– 60 gr ceapa;

– 1 lingura faina;

– marar;

– otet;

– 50 ml ulei de floarea soarelui;

– sare si piper.

Lintea se lasa la inmuiat 12 ore peste noapte, apoi se pune la fiert in apa rece.

Ceapa o tocam marunt si o calim in ulei.

Adaugam boiaua, faina si prajim in continuare cateva minute.

Restul legumelor se toaca si se pun in apa care fierbe, alaturi de linte.

Dupa cateva minute adaugam si ceapa, apoi lasam totul la fiert.

Cand este gata se condimenteaza dupa gust si se adauga otet pentru acrire.

Servim fierbinte, cu marar deasupra tocat marunt.

Pofta buna!

ciorba de linte

Bucatar Priceput

Fac totul din pasiune. Posibil sa mai gresesc, sau sa nu fiu pe placul vostru, pentru acest lucru imi cer iertare in avans. Pofta buna!PS Daca ai gatit ceva bun si vrei sa impartasesti acel bun cu noi nu ezita sa-mi trimiti reteta + poze la adresa: contact@bucataraspriceput.ro. Toti laurii vor fi ai tai :)

Add Your Comment

}